Připravujeme !!!

09.08.2009 12:59

Asi každý z vás jste si všiml, kolik zvířat se za poslední měsíce stalo ve svých "rodinách" nežádoucí, takových mazlíků, jsou hlavně o prázdninách plné inzerce. Tvoreček si zvykne na svůj nový domov a někteří se potom (pod záminkou alergie v rodině) dostanou, už jako odrostlí, do dalších rodin. Takový přístup ke zvířeti není zrovna zodpovědný a o něm se tentokrát zmíním jen okrajově, v lepším případě taková zvířata najdou skutečně milující majitele, ti co takové štěstí nemají končí v útulcích, v tom horším případě na ulicích a někdy i hůř.

Pochopitelně je i mnoho rodin, kde je alergie skutečná a kde je opravdu nutné snížit množství alergenů v bytě a zvířátko umístit do nové rodiny. Takovým problémům můžeme předcházet, zvíře nekupovat pod vlivem pozitivních emocí, které v nás roztomilé mládě vyvolá, ale po zralé úvaze a přípravě. Připravujeme článek - "Domácí mazlíčci a alergie v rodině".

Při psaní tohoto článku vycházím z vlastních zkušeností, mladší syn i manžel jsou alergici. Byla bych velmi ráda, kdyby náš příběh pomohl i jiným rodinám a jejich mazlíkům.

 

 

Happy se k tomuto tématu také vyjádřil : -)) "To jsem zvědavý, co tam zase napíše".

Happy patří ke zvířatům o nichž se tvrdí, že jsou vhodní pro alergiky. Nevěřte všemu hned, záleží jakou alergií trpíte. Na holé kůži skinníků ulpívá mnoho nečistot a protože morčata nepatří zrovna k těm nejčistotnějším mazlíkům, je potřeba takového holého krasavce často omývat nebo koupat. O tom, jak často se mohou skinníci koupat se poraďte s veterinářem.

Naštěstí se tato holátka moc rádi koupou v teplé vodě a za dodržení jistých podmínek je možné omezit množství alergenů mnohem snadněji, než u chlupatých zvířátek :-)).

—————

Zpět